Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor vluchtelingen in Ter Apel

In Ter Apel ligt een AZC met een capaciteit van 2.000 opvangplaatsen. Het is een opvang met diverse functies. Zo is het een centrale ontvangstlocatie (col) en procesopvanglocatie (pol). Ook is het een opvang voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv), vrijheidsbeperkende locatie (vbl) en versoberde opvang voor asielzoekers uit veilige landen (spoor 2).

Verder lezen

Mobiele kantine huren?

  • Gratis offerte
  • 24/7 bereikbaar voor spoed
  • Landelijke dekking
  • Scherpe prijzen
  • Professioneel advies

Aanmeldcentrum overbelast

Voordat vluchtelingen in het opvangcentrum terechtkomen, dienen zij zich aan te melden in het aanmeldcentrum. Deze ligt naast het AZC in Ter Apel. Hiervoor zijn lange wachttijden. Daarbij zijn er te weinig slaapplaatsen. De werkdruk bij het CAO, die verantwoordelijk is voor de opvang, ligt daarom enorm hoog. Om de druk wat te verlichten, heeft het Rode Kruis een humanitair servicepunt geopend voor wachtende asielzoekers.

Het Rode Kruis zet steunpunten op langs verschillende migratieroutes. Deze humanitaire servicepunten zijn er voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen en het bieden van informatie. Maar ook voor praktische doelen, zoals bijvoorbeeld het opladen van telefoons.

Het belangrijkste doel is toch wel het verlenen van eerste hulp. Veel vluchtelingen komen aan met blaren en wonden op hun voeten van de lange voettochten. Of hebben gebitsproblemen. De humanitaire servicepunten van het Rode Kruis helpen de vluchtelingen dus op verschillende manieren.

Wij, van Rentwereld, vinden dit een prachtig initiatief. Onze aanhanger vormt dan ook het hulp- en steunpunt van het Rode Kruis in Ter Apel.

Onze mobiele voorzieningen, in te zetten voor alle problemen

Onze voorzieningen staan niet alleen op festivals en grote evenementen. Natuurlijk is het handig om toiletwagens en koelvoorzieningen te hebben op een event. Maar onze voorzieningen zijn in te zetten voor elk denkbaar initiatief of vraagstuk. Zo staan ze ook regelmatig op agrarische grond zodat medewerkers kunnen overnachten. En zoals hierboven beschreven, worden ze ook ingezet als opvang voor vluchtelingen.

Vraag je je af of wij de partij zijn die jou verder kunnen helpen? Bel ons gerust! Samen spreken we jouw vraagstuk of probleem door en zoeken we naar de passende oplossing.

Klik hier en bekijk de video.

Veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar een permanente oplossing. Hebben jullie ook voorzieningen in de verkoop?

Ja zeker, het verkoop assortiment van Rentwereld is enorm breed. Neem hier een kijkje:

Download verhuur en verkoop gids
Dealer van: