Elf woonunits in Baarn en Bunschoten voor Oekraïense vluchtelingen

In gemeente Baarn en Bunschoten staan op dit moment in totaal elf woonunits van Rentwereld om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. In elke woonunit is plek om twee vluchtelingen op te vangen. Elke woonunit is voorzien van de nodige voorzieningen. Zo beschikken ze over een ingebouwde boiler, zijn ze compleet gemeubileerd, voorzien van een TV-scherm, 4-pits fornuis met afzuigkap, wasmachine en droger, douche en toilet.

Verder lezen

Woonunit huren?

  • Gratis offerte
  • 24/7 bereikbaar voor spoed
  • Landelijke dekking
  • Scherpe prijzen
  • Professioneel advies

Gemeente Baarn

In Baarn was het oorspronkelijke idee om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in de gebouwen van het Meander Medisch Centrum. Op de vijfde verdieping zou sanitair moeten komen. Dit bleek praktisch en financieel niet haalbaar. Met de woonunits van Rentwereld is dit eenvoudig opgelost. Elke woonunit heeft namelijk zijn eigen sanitaire voorzieningen.

Rentwereld heeft zes woonunits op het parkeerterrein van het Meander Medisch Centrum geplaatst. Hiermee wordt opvang geboden aan 12 vluchtelingen.

Daarnaast hebben we op hetzelfde terrein een mobiele kantine geplaatst. Deze is voor diverse doelen in te zetten. Hier fungeert hij als mobiel kinderdagverblijf. Met de nodige voorzieningen zoals airco/verwarming, tafel met stoelen, whiteboard, aparte toiletruimte en keukenblok met koelkast is dit een ideale oplossing.

Rentwereld heeft de gehele infrastructuur verzorgd. Natuurlijk moesten de woonunits en mobiele kantine ook voorzien worden van water. Hiervoor hebben wij de watertechniek inclusief afvoersysteem geïnstalleerd. Ook het stroomnetwerk hebben wij geheel uit handen genomen om ervoor te zorgen dat het water en de elektra goed werken. Daarbij is er al rekening gehouden met de wintermaanden en zijn de voorzieningen geheel geïsoleerd opgeleverd.

Gemeente Bunschoten

In Bunschoten op het terrein van de voormalige Calvijnschool, zijn vijf woonunits geplaatst. Deze zijn geïnstalleerd om vijf Oekraïense gezinnen op te vangen. Zij verbleven hiervoor in de voormalige Van Amerongenschool. Deze locatie diende op 1 november leeg te worden opgeleverd aan de kopers van de oude Van Amerongenschool. Daarom zijn de Oekraïners naar de voormalige Calvijnschool verhuisd.

De gemeente Bunschoten had de infrastructuur op orde gebracht. Door goed overleg konden zij alles al winterproof klaarleggen. Dit heeft gezorgd voor een snelle plaatsing en hier heeft ons plug-and-play systeem zichzelf dan ook bewezen. Alles was eenvoudig en snel geïnstalleerd.

In beide gemeenten zullen de woonunits minimaal een jaar blijven staan.

Veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar een permanente oplossing. Hebben jullie ook voorzieningen in de verkoop?

Ja zeker, het verkoop assortiment van Rentwereld is enorm breed. Neem hier een kijkje:

Dealer van: